Menu


In 't Fierhuis wonen 12 volwassenen (geboren tussen 1976 en 1986) met een verstandelijke beperking, verdeeld over 2 groepen van 6 personen. Samen met zorginstelling Amerpoort is de verdeling gemaakt, wie er bij elkaar in de groep komen.


Onderstaand stellen zij zich in het kort voor:


Anne Jet. 2018ANNE-JET: In ´t Fierhuis voel ik me thuis. Ik ga graag naar mijn moeder maar wil daar toch echt niet meer wonen. Soms vind ik het moeilijk om aandacht van begeleiding met zoveel bewoners te moeten delen, ik ben een beetje een prinsesje. Het gaat steeds beter en ik vind het heel leuk om samen met anderen een spelletje te doen. Yatzee en Mens erger je niet zijn favoriet maar hier leer ik ook andere spelletjes die ik leuk vind. Ik ben gek op popsterren en ga vaak naar concerten en festivals en verzamel foto's, posters en liefst ook handtekeningen. Mijn kamer hangt er vol mee. Ik werk in het serviceteam van het Vosseveld waar ik hele fijne collega´s heb. Graag ga ik boodschappen doen in het winkelcentrum van Soest Zuid, ik ken er heel veel mensen met wie ik graag een praatje maak. En de begeleiders, die plaag ik graag, maar ze moeten zich niet te veel met mij bemoeien, want ik weet precies wat ik wil.  

douwe.jpgDOUWE:   Ik heb mijn draai hier inmiddels gevonden.
Bezoek vind ik gezellig. Soms heb ik opeens zin in visite, dan bel ik zelf iemand voor een kop koffie bij mij op mijn "kamertje". Nog leuker is als ze ook blijven eten.
Ik zit al een paar jaar op hockey in Amersfoort en op vrijdag ga ik naar het atelier van FrontaalKunst in Baarn.
In 2013 ben ik bij de kaarsenmakerij gaan werken, daar heb ik het nu ook prima naar mijn zin. De weekenden ga ik nog graag naar "huis", maar ik blijf nu ook weekenden in 't Fierhuis.

 

  

 

geert jan.jpgGEERT-JAN:  Hallo ik heet Geert-Jan en woon vanaf het begin in het Fierhuis.  
Ik knutsel graag aan fietsen, brommers en pc's. En ik ben een beginnende DJ! 
Ik werk op een biologische boederij en las printjes bij een speelautomatenbedrijf.

 


 

 jeroen-m.jpgJEROEN M.  Jeroen woont van het begin in 't Fierhuis op de bovenste verdieping en heeft het daar vanaf de eerste dag heel goed naar zijn zin.
Hij kan het met iedereen goed vinden. Koken met de begeleiding vindt hij heel leuk.
Jeroen is vrij actief, gaat naar muziekles, dansen, bowlen of golfen.
Hij werkt op de Elleboog en heeft zich ontworpen tot een waardig appeltaartenbakker en daar is hij trots op. U ziet het: Jeroen
is een druk bezette man en hij heeft veel plezier in zijn leven.

 

 

jeroen tolboom
JEROEN T.:  Jeroen voelt zich helemaal thuis in 't Fierhuis. Hij werkt bij Keune in Soest en doet aan hockey, fitness en bowlen. Zijn kamer is ingericht met ridders, jonkvrouwen en kastelen. Sinds hij in 't Fierhuis woont heeft hij goed geleerd om zelf alle dingen te doen. Gezellig met andere huisgenoten. Is trots op zijn ouders. Op bezoek komen? Gezellig.

 

 

  

foto Joyce

 JOYCE: de vrolijke, de blije. 

Ik werk in het servicecentrum van Vosseveld in Soest. Ben gek op knutselen. Momenteel maak ik theedoosjes die ik verkoop aan vrienden en familie. Op de maandag ga ik lekker zwemmen, op donderdag doe ik vrijwilligerswerk bij de Amerpoort. Zaterdag gezellig naar de Klepper in Leusden. Ben gek op logeren bij mijn vader en moeder, winkelen doe ik ook graag met mijn moeder. Een keer in de maand ga ik bij mijn zus en man eten en speel ik met mijn nichtje Naomi. Ook dat is erg leuk om te doen. 

 

 

  
lindy.jpg

LINDY:  Ik ben Lindy Klinkhamer en werk in de Elleboog in Amersfoort, daar borduur ik en help ik in de keuken. Mijn hobbies zijn muziek, borduren, schaatsen en fietsen. Ik wil alles zelf graag doen en heb het erg naar mijn zin in mijn mooie appartement.
 

 

  
marc.jpg

 MARC:  Ik ben Marc Gundlach Ik luister en zing graag klasiek, maar ook muziek van Helmut Lotti en vind ik mooi en ook musicals van  e d smid  en andrieu. Elke dag werk ik in een restaurant voor mensen met een verstandelike beperking.  Ik woon in t fierhuis in een eigen apertemenmt. Het is hier heel fijn om te wonen. Lekker rustig en geen last van mijn vader mijn moeder en broer mis ik wel.

 

 


  Michiel-2MICHIEL: Mijn naam is Michiel Bos en ik woon vanaf 2005 in het Fierhuis.  

   Natuurlijk vind ik het fijn om met mijn ouders op pad te gaan met de caravan om
   ergens in Nederland te gaan fietsen, maar hier in het Fierhuis ben ik thuis.
   Ik werk bij het Gagelgat en  doe nog meer dingen, zoals opruimen bij de jeu de
   boulesvereniging. Ik zwem en ik dans en ik bowl met medebewoners en anderen
   en ik logeer graag bij familie. 
   Maar om de week bij mijn ouders een weekend doorbrengen vind ik totaal niet
   vervelend. Een zacht eitje bij mijn ontbijt en een vers geperst sapje gaan er
   makkelijk in.

   Groetjes Michiel.

      
salina.jpg

SALINA: Vanaf 2005 ben in het Fierhuis komen wonen. In de begin periode vond ik het maar niets. Was veel liever bij mijn papa en mama, thuis was niet het Fierhuis. Moest echt mijn draai nog vinden. Nu weet ik niet meer beter, heb het erg naar mijn zin. Kan over het algemeen goed met mijn mede bewoners overweg, dat was met sommigen in het begin een probleem. Hoop nu hier nog heel lang te mogen blijven wonen.
Ik ben vanaf school begonnen met werken in het reguliere bedrijfsleven, alleen dat is achteraf gezien toch een beetje te zwaar geweest.

Sinds 2013 heb ik dagbesteding. Ik werk bij St.Janspakhuis in Amersfoort. Ik heb het hier prima naar mijn zin. Niks moet, alles kan. Ik ga er met de fiets naar toe. Ben daar toch best wel trots op dat ik dat kan. 

 
Wendy2  WENDY:
  
Hallo, ik ben Wendy en woon sinds november 2006 op 't Fierhuis. 
   Hier in 't Fierhuis krijg ik zelf post en visite op mijn eigen appartement, dit
   vind ik erg leuk. 
  Ik vind het hier leuk. Ik vind het erg fijn dat ik dichtbij de winkels woon; 
  ik vind het leuk om te winkelen. 
Ik vind het op zaterdagavond leuk om naar de Klepper in Leusden te gaan als er bingo is. 
Regelmatig zie ik mijn vriendin Roos. Ik ga dan eten bij haar of zij komt bij mij eten.
Ik werk met veel plezier bij PastZo in Soest. Daar maak ik babyspulletjes.
In de zomer ga ik graag met mijn ouders met de caravan op vakantie. 
 
Ik ben in 2014 en 2019 tante geworden van mijn neefjes Reinout en Thijmen. Dat vind ik leuk!