Menu


Kerstgroet aan de Vrijwilligers – bezoek aan de Tweede Kamer op 19 december jl.


Op uitnodiging van mevrouw Gerdi Verbeet, bezochten vanuit de Amerpoort, Sherpa en Reinaerde circa 130 vrijwilligers op 19 december de Tweede Kamer. Vanuit het Fierhuis gingen mee Lubèrtine Dijkman (netwerkcoach), en vier vrijwilligers die zich hadden opgegeven: Wim Walman, Vincent Ploegmakers en Meint & Heidi Joustra.

vrijwilligers in 2e kamer - 19-12-2011 small 
V.l.n.r.: Meint, Heidi, Wim, Lubèrtine en Vincent

Na een kopje koffie met een traktatie werd om half twaalf plaatsgenomen in de plenaire zaal.

Mevrouw Verbeet begroette ons en legde in eerste instantie wat uit over de symbolische aspecten van de plenaire zaal. In deze zaal is namelijk het Nederlands landschap te herkennen. De blauwe stoelen hebben de vorm van een tulp, het tapijt is zo groen als gras en het plafond met vele spotjes symboliseert de sterrenhemel. De stoelen zijn opgesteld in een halfronde vorm. Deze vorm brengt onze democratie tot uitdrukking.

Na een uiteenzetting van de werkwijze van de Tweede Kamer volgde de mogelijkheid tot het stellen van vragen over onder andere maatschappelijke stages en het vrijwilligerswerk in het algemeen. Mevrouw Hofland beet het spits af en werd gevolgd door een groot aantal anderen.

Naar de mening van Gerdi Verbeet vormen vrijwilligers het cement in de samenleving. Dit compliment werd positief ontvangen!

vrijwilligers met gerda verbeet 19-12-2011 small 

Voor enkele fotomomenten werd tijd ingeruimd, waarna wij de zaal omstreeks één uur ‘s-middags verlieten.

Elk voorzien van een informatiepakket over de Tweede Kamer hebben we in het centrum van Den Haag genoten van een heerlijke lunch. Als extra kers op de taart, trakteerde Vincent ons op een rondleiding door Den Haag langs enkele historische bezienswaardigheden waaronder Het Torentje, De Hofvijver, Het Mauritshuis en het Museum Escher in 't Paleis.

Rond een uur of drie reden we terug richting Soest en maakten we nog één stop, alsnog een kers op de taart. We hebben ter afsluiting een heerlijke kop thee/koffie gedronken met een stuk appeltaart in De Soester Duinen. Lubèrtine Dijkman overhandigde als dank aan de vrijwilligers ieder een prachtig kleurrijk bord van de hand van Piet Schopping. Wij hopen dat wij ook namens de andere vrijwilligers spreken, als we zeggen dat deze dag echt perfect is verlopen, in een prettig en aangenaam samenzijn.

 

Heidi Joustra