Menu


Lionsclub Soestdijk schonk zaterdag 19 november geld aan 't Fierhuis en aan stichting Leergeld in Soest. De schenking was mogelijk door de opbrengst van het begin september georganiseerde Moon Light Festival. Dat meldt Soest Nu.nl.

foto cheque Lions Soestdijk

"De Lionsclub Soestdijk organiseert activiteiten waarmee geld wordt ingezameld voor sociale doelen in de gemeente Soest. Daarnaast steken leden ook zelf de handen uit de mouwen. Elk jaar klussen leden van de Lionsclub bij 't Fierhuis.
Talloze klussen stonden op de lijst: schilderen, tuinonderhoud, timmeren, zagen en opruimen.
Een groep werd onder leiding van hovenier Dick Lam aan het werk gezet: borders voorzien van verse aarde, heggen knippen en met een hogedrukspuit terrassen schoonspuiten. De bladblazer was zo enthousiast geworden dat hij zich niet beperkte tot het terrein van 't Fierhuis, maar ook de wijde omgeving schoon blies.

Binnen werd gezaagd, geboord, geverfd, opgeruimd en gekeken naar de elektriciteit.
Eén van de leden die verschillende deurposten schilderde, was meer bezig om mensen te waarschuwen dat zijn gekleurde werk nog 'nat' was, dan dat hij aan het schilderen toekwam. Enkele aanwezigen kregen desondanks een witte streepjescode op kleding of hand omdat de tekst 'nat' niet gezien was.

Natuurlijk ontbrak de koffiepauze niet. De bewoners hadden appeltaart en speculaaskoek gebakken.
De samenwerking met de vele ouders en bewoners verliep zo goed en vlot dat na drie uur de klussen waren geklaard.
Na de lunch werd een rondleiding verzorgd en toonden enkele bewoners heel fier hun eigen appartement.
Uitgezwaaid door de bewoners vertrokken de leden van de Lionsclub Soestdijk weer."