Aanmelden als vrijwilliger

Wil je aan de slag als vrijwilliger bij ’t Fierhuis?

Daar zijn we blij mee want we kunnen je hulp goed gebruiken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Je kunt denken aan een stukje lopen of fietsen, mee naar een muziekuitvoering, helpen koken op de kamer van een bewoner, bewoners met de Fierhuis-auto naar het bowlen brengen of naar het zwembad of samen een hond uitlaten etc. etc.

Ook het geven van speciale aandacht bijvoorbeeld een spelletje doen of een creatieve activiteit op de woongroep valt bij sommige bewoners in de smaak.

Zo’n activiteit kan een paar uurtjes duren en hoeft ook niet elke week plaats te vinden.

Als vrijwilliger kun je veel plezier beleven en energie opdoen aan een activiteit met de bewoner(s). En bewoners zijn er erg mee gebaat.

Wat praktische zaken

Voor iedere vrijwilliger wordt een VOG (verklaring omtrent gedrag)aangevraagd. De kosten hiervoor worden betaald.

Je ontvangt informatie van zorgverlener Amerpoort en bent verzekerd voor schade en ongevallen.

Je wordt gastvrij ontvangen en maakt kennis met bewoners en begeleiding. Als er van beide kanten een klik is, worden concrete afspraken gemaakt.

Vrijwilligers die 21 jaar zijn en met de Fierhuis-auto rijden moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en hebben genoeg rijervaring. Er is een aparte autoverzekering voor de Fierhuis-auto.

Belangstelling

Lijkt het je wat en wil je meer weten? Stuur dan een mail aan fierhuis@amerpoort.nl en er wordt contact met je opgenomen. We heten je graag welkom!