Bewoners vertellen

Ons huis

’t Fierhuis bestaat al sinds 2005. Het is een gewoon huis in Soest Zuid, waar we met elkaar zo zelfstandig mogelijk met z’n twaalven beschermd en veilig leven. De meesten van ons wonen er al vanaf het begin. Het is voor ons een vertrouwde omgeving geworden met nieuwe buren en kennissen. Niet al te ver van onze ouders en dichtbij winkels en het openbaar vervoer.   

Wij hebben een eigen appartement met een woon-/slaapkamer en een badkamer. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke woonkamers waar we koken, eten en elkaar ontmoeten. We doen allemaal mee in het huishouden. De één helpt met koken en een ander ruimt de tafel af of gaat mee boodschappen doen. Ieder doet wat hij/zij kan of leuk vindt.  Ook proberen we allemaal ons eigen appartement bij te houden. Gelukkig krijgen we daar wel hulp bij. 

Beneden is er een kelder, dat is onze recreatieruimte. Die gebruiken we bijvoorbeeld ook om onze verjaardagen te vieren. Er hangt een groot projectiescherm zodat we ook met z’n allen een filmpje kunnen kijken. Of we gaan tafeltennissen, fietsen op de hometrainer, tafelvoetballen of samen een ander spel doen. Er is zelfs een echte bar!

Onze activiteiten

Sommige activiteiten doen we alleen en andere doen we samen.  Zoals zwemmen, rolstoeldansen, hockeyen, fitnessen bij een sportschool, met onze begeleiders naar Dierenpark Amersfoort gaan, of wandelen met een van de vrijwilligers. En we hebben een duofiets waarop we samen met een begeleider of vrijwilliger kunnen fietsen.

‘s Winters kunnen we naar de bowlingbaan. Op zaterdagavond kunnen we naar ‘De Klepper’ in Leusden gaan. Dit is een ontmoetingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar zijn allerlei activiteiten waar wij aan mee kunnen doen, bijvoorbeeld bingo, knutselen, sjoelen, disco. Er kan ook vooraf met elkaar gegeten worden. Heel gezellig. Wij zijn ook heel blij dat er vrijwilligers zijn die ons met onze eigen Fierhuis-auto kunnen brengen en halen.

Ons werk

Naast al deze leuke dingen werken we ook nog allemaal 4 of 5 dagen per week op een dagbesteding van Amerpoort.